Köröm és egészség – ne becsülje alá ezeket a változásokat

Gyönyörű kezek, körmök-a kirakat. Néha megpróbáljuk maszkolni a köröm változásait lakkokkal vagy más készítményekkel, amelyek tartósan megfestik a körömlemezt. Eközben a körmök változásai azt jelezhetik, hogy testünk nem érzi jól magát.

A körmök egészségi állapotot jeleznek.

A körömváltozás a testünk barométere . Nem csoda, hogy a lakkot ajánlott mosni a műveletek során vagy császármetszéssel történő szállítás során . Ez lehetővé teszi a beteg állapotának megfigyelését.

Körömproblémák esetén az esztétikai hibák elfedése helyett jobb a probléma forrásának megtalálására összpontosítani.

Szokatlan köröm alakja.

Az egyik leggyakoribb betegség a körmök, amelyek hasonlítanak a klasszikus óra tárcsájára-domború, lekerekített. Aztán azt mondják, hogy Bot ujjakkal vagy Hippokratész ujjakkal foglalkozunk. Eközben a probléma az emésztőrendszerben vagy a légzőrendszerben rejlik. Különös figyelmet kell fordítani a tüdőre, a hörgőkre és a májra. Ez a körömforma az alkoholisták számára is jellemző,amely számos szerv vereségével jár.

A lapos, homorú körmöket coilonychia-nak nevezik. Ezt a vashiány okozhatja.

A csíkok, csíkok, hornyok, barázdák szintén gyulladást jeleznek a testben vagy a beriberiben. A körmök keresztirányú hornyai fertőzések miatt fordulnak elő . Hosszúkás-fiziológiás, de ha túl mélyek, azt jelenthetik, hogy testünk küzd az emésztőrendszer vagy a kardiovaszkuláris rendszer betegségeivel. A leggyakoribb okok a szívproblémák, veseproblémák vagy vérszegénység.

Szokatlan köröm színek.

Ha a köröm szokatlanul kék, akkor gyaníthatja, hogy a betegnek vérszegénysége vagy keringési problémái vannak. Néha a zúzódást hideg okozhatja. Ez egészséges emberekben is előfordul. Ritka esetekben a körmök kékes színe mérgező vegyi anyagokkal való mérgezés eredménye.

A félig fehér vagy természetesen rózsaszín körmök és a félbarna körmök a vesebetegség tünetei . A fehér vagy sárga csíkok gombás fertőzést jelezhetnek. Ezeket a tüneteket nem szabad enyhén venni. Meg kell kezdeni a kezelést, mielőtt a mycosis más helyeket érintene.

Ha a körömlemez alatt szilánkok formájában látjuk a petechiae-t, ez aggodalomra ad okot. Így nyilvánul meg az endocarditis.

Törékeny és törékeny körmök.

A túl törékeny és túl törékeny körmök a vitaminok vagy ásványi anyagok hiányának jelei . A kiegészítő étrendnek, beleértve a magnéziumban és szilíciumban gazdag ételeket, csökkentenie kell ezt a problémát.

A köröm leválása az úgynevezett onycholysis. A köröm alatt felhalmozódott levegő elszínezi a lemezt. További bakteriális felülfertőződéssel a köröm csúnya szürke, sárga, barna vagy akár fekete árnyalatokat kaphat . Bár az ok lehet sérülés vagy mycosis, azonban a köröm leválásának oka lehet a pajzsmirigy, a cukorbetegség, a vashiány problémája.

Ha változásokat észlel a körmökön, jobb, ha orvoshoz fordul. Kezelés hiányában a betegségek további fejlődéséhez, ennek eredményeként súlyos szövődményekhez vezethetnek.

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük