nő

Egy igazán jól működő szexuális kapcsolatban a nő partnere jól ismeri az érzékeny női testrészeket, így tisztában van azzal is, hogy a legérzékenyebb női szerv, ami a testi gyönyörök forrása lehet,  az igen rejtett helyen található, neve pedig klitorisz, avagy csikló.

Cikkünk nem szexuális tartalomként készül, sokkal inkább informatív célzatú, és arra vállalkozik, hogy bemutassa ezt a szexualitásban fontos szerepet játszó női nemi szervet. Minél több információval rendelkezünk róla, annál inkább ki tudjuk használni kizárólagos funkcióját, ami fokozza a szexuális élményt az együttlétek alkalmával.

Nézzük az anatómiát, élettant és az érdekességeket

A klitorisz sok tízezer idegvégződéssel rendelkezik, ezáltal nagyon intenzív érzéseket okozhat. A pontos anatómiai felépítését csak 1998-ban írták le teljes egészében, hiszen korábban kiemelten tabuként kezelték.

A női nemi szerv felső részén található a glans clitoridis, avagy a csikló makkja. Rejtőzködhet teljesen észrevehetetlenül begubózva a női testbe, de lehet jóval nagyobb is, ez egyénileg változó. Képes az erekcióra, ha szexuális izgalom éri, ilyenkor megnagyobbodik, duzzadttá válik.

A klitorisz, bár kis méretű szerv, valójában meglehetősen összetett. Általában 8-12 cm hosszú, és szinte teljes egészében a női test belsejében található. Körülveszi a hüvelyt és a húgycsővezetéket, és szárai, vagyis a crura clitoridis, szivacsos és barlangos testből, vagyis a corpora cavernosa-ból állnak.

Ismerd meg, hogy jól használhasd

Amit a működéséről érdemes tudni, hogy szexuális izgalom esetén megtelik vérrel, ami duzzadttá, érzékennyé és keményebbé teszi. Szerepet játszik a női orgazmus elérésében és a szexuális élvezet fokozásában. A belőle kiinduló érzések nem csupán a klitorisz területén korlátozódnak, hanem kiterjednek a hüvelybe, a belső combokra és az alsó hasra is. Ennek köszönhetően a megfelelő érintés, izgatás és ingerlés a nők számára rendkívül élvezetes lehet.

Fontos megjegyezni, hogy a klitorisz érzékenysége egyéni tulajdonság, amely függ a női test hormonális állapotától, a szexuális aktivitástól és a személyes preferenciáktól is. Minden nő más és más, így a megfelelő érintés, az ingerlés módja és erőssége is egyénenként változhat. Általánosságban elmondható, hogy a nők többsége a lassú, gyengéd és fokozódó ingerlést kedveli, de mindenkinek fontos megtalálni azt a módot, amely a legjobban megfelel az igényeinek és kényelmének.

Érdekes tény, hogy a klitorisz érzékenysége, reakcióképessége és örömszerző funkciója lényegében nem változik az életkor előrehaladtával. Ez azt jelenti, hogy a nők egész életük során képesek élvezni a szexuális élményeket és az orgazmust, ha megfelelő ingerlésben részesülnek.

A klitorisz tehát egy rendkívül fontos és érzékeny szerv a női szexuális életben, és annak megértése és megfelelő kezelése hozzájárulhat a szexuális élmények javításához és az intim kapcsolatok mélyítéséhez. Az ismeretek bővítése és az egyén igényeinek megértése segít abban, hogy mindkét partner számára élvezetesebb és kielégítőbb legyen a szexuális élet.

Vedd észre a problémákat!

A szexuális funkciózavarok és problémák természetesen a csiklót is érinthetik. Ide tartozik a vaginizmus, a női vágyzavar és orgazmuszavar problémája, ami a szexuálpszichológus hatáskörébe tartozik, ő tud hatékonyan segíteni ezen a területen.

Azért is tartottunk fontosnak elkészíteni egy ilyen tabuként kezelt női nemi szervről készült cikket, mert ha a témáról beszélni természetes és könnyed lenne, a nők és férfiak alapvető tudással rendelkeznének, ami boldogabbá tehetné szexuális kapcsolatukat. Sajnos még mindig jelentős szégyenérzet és bűntudat kapcsolódik a szexualitáshoz, amit most megpróbáltunk némiképp oldani.

By admin